Mette Søgaard Hansen

Nedenstående er teksten fra min pjece. Teksten siger lidt om hvad jeg føler for min glaskunst.

Først og fremmest har jeg tabt mit hjerte til glas.

Det, der fascinerer mig, er samspillet mellem arbejdsprocessen og resultatet. Med en diamantglasskærer bryder jeg det farvede glas op i mindre stykker og finder en kombination der passer til mit øje. Til sidst smeltes glasset sammen og afspændes i glasovn.

Jeg bruger glastyperne Bullseye, Artista og Dichroic. Derudover bruger jeg glasmaling og glaspulver for at fange lys og dybde i glasset. Jeg maler med lys.

Jeg opfatter mine værker som sprængfyldt med positiv energi og det spændende ved glas er, at det har sit eget liv. Det afvekslende dagslys ændrer oplevelsen af værket. Et solstrejf vækker små detaljer til live, som man ikke opdager ved første øjekast.

I første fase bliver man forelsket i glasset, udstråling og farver overrumpler én. Senere udvikler det sig til et kærlighedsforhold, man hverken kan eller vil slippe, man forbavses over at finde nye facetter, man ikke troede fandtes. Man har noget helt specielt enestående. Man opdager små malerier i maleriet.

Det, der glæder mig allermest ved at lave glaskunst, er den meget personlige kontakt, jeg tit får til den kommende ejer af et værk. Måske har han eller hun særlige ønsker eller nogle personlige kendetegn, der skal komme til udtryk i kunstværket. Med symboler og farver rammer jeg gerne plet. Modtageren får noget personligt og unikt.

Jeg laver også gerne store og små udstillinger samt udsmykning til firmaer.

Mette@gigaglassart.com